РЕКЛАМА В САЙТА

СПОНСОРИРАНИ ПУБЛИКАЦИИ  МЕДИЕН ПОРТАЛ ПОЗНАНИЕ-БГ   

РЕКЛАМНИ ПОЗИЦИИ

Банер размер (pix)

КВ  

Гарантирана достигната аудитория

 

Цена (лв.) за седмично излъчване

Начална страница  Позиция I а

300x 180

до 50 KB 8000 -15 000 (ден) 150 лв.
Начална страница Позиция I б

300x 180

до 50 KB 8000 -15 000 (ден) 100 лв.
* Бонус спонсорирани линкове

до 2 линк/ поста дневно

*  Разбира се, възможно е преференциално договаряне на абонаментна реклама в сайта, включваща и банери и спонсорирани линкове/ публикации.
*  Екипът на „ПОЗНАНИЕ-БГ“ си запазва правото да не приеме рекламен банер или линк, ако преценим, че не е подходящ за тематиката на сайта
*  Гарантираните импресии са за делнични дни. В почивни и празнични дни се гарантират 50% от импресиите в делнично време

Като цяло публикациите ни в сайта и Facebоok страницата ни ежедневно генерират от
8000 до над 250 000 ( посещения/импресии/ за публикация)

Месечно Facebook анализите отчитат достигане на 3-4 млн. аудитория за публикациите на Познание-Бг

За връзка с нас:
E-mail: znanie.bg@gmail.com

 

Интернет рекламата — ново измерение за популяризация на бизнеса
/ Публикация на http://www.superhosting.bg/ /

С настъпването на новото хилядолетие рекламата преживява, може би най-динамичния и революционен период в историята си. Промените настъпиха в следствие от технологичния напредък, а това развитие доведе до драстичното повишение в използването на Интернет за всякакъв тип комуникация. Интернет рекламирането се разраства и развива с изключително бързи темпове. През 2004 година бе изчислено, че общите приходи от on-line реклама възлизат на 8,4 милиарда долара, а последните изследвания в областта на рекламата сочат, че през следващите години on-line рекламата ще се развива три пъти по-бързо от рекламата в традиционните медии.
Като рекламна среда, Интернет предоставя изключително големи възможности за комуникация с потребителските аудитории. Могат да бъдат използвани различни рекламни формати, за да се предаде определено рекламно послание към потребителите. Възможностите за създаване на новаторски, оригинални и хващащи окото реклами са практически неизчерпаеми. Все повече големи и малки компании, които до скоро са рекламирали в традиционните медии прехвърлят голяма част от рекламния си бюджет към on-line рекламама. Интернет, почти непознат преди малко повече от десет години, днес се превърна в съществен елемент при изграждането на рекламните стратегии на организациите.
Предимства на on-line рекламата
Интернет рекламата съчетава в себе си лесно управление, резултатност, изключително добри възможности за таргетиране на рекламните съобщения, бързо увеличаваща се аудитория и възможността за точно измерване на резултатите, което при рекламата в традиционните медии е доста субективно. Интернет рекламата комбинира предимствата на телевизионната и печатната реклама и дори предоставя възможността за изключително високо качество на графичното изображение.
За разлика от телевизионната, радио и печатна реклама, on-line рекламите предоставят на потребителите много по-големи възможности за запознаване с продукта или услугата, която предлагате. Вашият рекламен банер може да представя само рекламното съобщение, но всеки заинтересован потребител може без никакви усилия да кликне върху него и да бъде прехвърлен директно към Вашия уеб сайт, където подробно да се запознае с предлаганите продукти и услуги, с техните цени и дори да направи поръчка, ако уеб сайта Ви предлага тази възможност.
Друго предимство на on-line рекламата е, че рекламодателят е наясно какво точно получава срещу парите си. Ако вие платите 1000 рекламни импресии (показвания на рекламното съобщение) например, то със сигурност знаете, че 1000 Интернет потребителя ще видят Вашата реклама.
Видове Интернет реклама
Уеб банер
Уеб банерът е най-старата форма на Интернет реклама. Първите рекламни банери бяха пуснати в Интернет в края на 1994 година.
Уеб банерът представлява най-често рекламно изображение под формата на картинка в GIF, JPEG или PNG формат, което е разположено на определен уеб сайт. Когато даден потребител кликне на рекламния банер, той бива прехвърлен към уеб сайта на рекламодателя, където може да получи повече информация за рекламирания продукт, услуга или организация. Рекламните банери могат да бъдат статични или анимирани, в зависимост от това дали съдържат движещи се изображения.
При рекламните уеб банери има определени стандартни размери, които се измерват в пиксели. Някой от най-често използваните размери са следните:
468 х 60 – full banner (цял банер)
234 х 60 – half banner (половин банер)
125 х 125 – square banner (квадратен банер)
88 х 31 – micro button (микро бутон)
120 х 240 – vertical banner (вертикален банер)
728 х 90 – leaderboard
Текстов линк
Текстовия линк е друга форма на on-line реклама, която представлява най-често рекламно мото или име на организация, съдържащо хипервръзка към уеб страницата на рекламодателя. Това е една от най-достъпните и евтини форми на on-line реклама, която същевременно е изключително ефективна. При този вид реклама, трябва изключително внимателно да подберете уеб сайтовете, на които ще разположите рекламни текстови линкове към Вашата уеб страница, така че те да отговарят възможно най-точно на предполагаемата Ви потребителска аудитория. Това е необходимо, за да се постигне висока резултатност от тази реклама.
Много уеб портали и директории предлагат на своите рекламодатели услуга, наречена VIP link. На практика това отново е рекламен текстов линк, който обаче е поставен на една от първите позиции в определена категория, която отговаря най-точно на дейността на рекламодателя. Това е форма на реклама, която е насочена точно към хората, които в този момент търсят подобен продукт или услуга и затова се характеризира с голяма ефективност.
E-mail footer
E-mail footer – а представлява рекламно съобщение, което се добавя в края на всеки изпратен e-mail, най-често от потребителите на уеб сайтовете, който предлагат безплатни електронни пощенски кутии.
Платена статия или публикация
Някой уеб сайтове предлагат на своите рекламодатели, като част от тяхната рекламна кампания, да публикуват срещу заплащане рекламна или ПР статия. Тя може да представлява описание на дейността на компанията или пък интервю с някой от специалистите във фирмата, свързано с някой важни аспекти от сферата на дейност, в която оперира компанията. Публикацията може да е и под формата на новина, която да съобщава някаква интересна информация, която би била полезна на настоящите и бъдещи клиенти на организацията.
Рекламно каре
Рекламното каре представлява малко рекламно пространство, разположено най-често в някой уеб портал, в което рекламодателят може да публикува своя обява, придружена с малка снимка на своя продукт или фирмено лого.
Анимирана реклама, обхващаща цялата страница
Това е най-скъпият вариант за on-line реклама. При нея се използва анимирана реклама със звук, която е изключително атрактивна и оригинална. Обикновено тя се или заема почти цялата уеб страница при първоначалното и зареждане, или се движи из нея, като безспорно бива забелязана от всеки потребител, който отвори уеб страницата, на която е разположена рекламата.
Пакетна реклама
Пакетната реклама включва няколко вида от горепосочените форми на on-line реклама. Обикновено рекламодателя сам преценява какви реклами ще включи. При този тип услуга обикновено се правят отстъпки в цената.

Съществува една проста истина и тя е, че рекламодателите трябва да отидат там, където са потенциалните клиенти, за да имат резултат техните рекламни кампании и за да реализират печалби. Все повече от потенциалните клиенти вече са on-line.
Интернет е новата среда, в която бизнесът се развива и усъвършенства,
а с него и възможностите за реклама и популяризиране на всяка една дейност по новаторски, оригинален и съобразен с аудиторията начин.

Вашият коментар