Наши ученици трети в конкурс на НАСА

Варненски ученици взеха трето място в престижен конкурс на НАСА. Това съобщи Свежина Димитрова директор на НАОП „Н. Коперник“ във Варна, предаде агенция Фокус.

Задачата на конкурса е била изграждане на планетарна колония на Марс. В него участие са взели ученици от цял свят. Децата са с ръководител Веселка Радева, а техният проект е бил предпочетен пред още 350 други.

В съставянето на проект за изграждане на колонията са участвали 10 варненски любители-астрономи, които са работили няколко месеца много усилено, за да получат престижната награда.

Според Димитрова проектът е много интересен, тъй като децата си изграждат собствена концепция за това как ще изглежда тяхната колония. Тя уточни, че всичко е много подробно описано, тъй като учениците си създават собствени правила на общуване, на поведение, има закони, които всички жители на колонията трябва да спазват. Освен вътрешния ред варненските ученици правят и скици на това как би трябвало да изглежда едно такова мащабно съоръжение, както и условията на живот, какви би трябвало да са условията за дишане, изхранване и т.н.

Източник: http://goodnews.actualno.com/news_342586.html

 

About the author

Вашият коментар