„Зад всеки велик мъж стои велика жена!..“

Томас Уилър, главен изпълнителен директор на застрахователна компания в Масачузетс, и съпругата му пътували с колата си по междущатска магистрала, когато той забелязал, че бензинът им свършва. Уилър завил в следващата отбивка и скоро открил западнала бензиностанция с една единствена колонка. Той казал на самотния служител да напълни резервоара и да смени маслото и тръгнал да се поразтъпче около бензиностанцията.
Като се връщал към колата, забелязал, че съпругата му и бензинджията водели оживен разговор. И двамата мълчали, докато Уилър плащал сметката. Ала като влизал в колата, той зърнал как бензинджията махнал с ръка и казал:
– Приятно ми беше да си поговорим.
Докато се отдалечавали от бензиностанцията, Уилър попитал жена си дали бензинджията й е познат. Тя охотно признала. Учели в една гимназия и ходили сериозно в продължение на година
– Леле, имала си късмет, че съм се появил аз – изперчил се Уилър- Ако се беше омъжила за него, щеше да бъдеш жена на бензинджия вместо съпруга на главен изпълнителен директор.
– Скъпи мой, – отвърнала жена му, – ако се бях омъжила за него, той щеше да бъде главен изпълнителен директор, а ти бензинджия.

Из „Най-хубавото накратко“
( Източник: „Пилешка супа за влюбени души“)

About the author

Вашият коментар