Национален ученически конкурс „Бог е любов“

/Автор Йоана Георгиева / 07 юни 2011 г. /

Учениците, участвали в конкурса „Бог е любов” през изтичащата учебна година и отличени от нарочната комисия към Министерството на образованието, младежта и науката, днес бяха наградени.

На националното заключително тържество, проведено в Хаджидимовския манастир
„Св. Георги”, се събраха тридесетината наградени ученици заедно с учители, директори на училища, родители. Тази година, десета по ред за националния конкурс, домакин на проявата беше Неврокопският митрополит Натанаил.
Вчера той посрещна гостите от най-различни краища на страната, запозна ги с историята и живота на историческия манастир „Св. Георги” край Хаджидимово, Гоцеделчевско, а след това ги придружи до някои забележителности на епархията като възрожденския храм „Св. Димитър” в село Тешово, екологичния обект „Белите скали”, девическия манастир „Живоприемни източник” над гр. Г. Делчев и др.
Тази сутрин в присъствието на митр. Натанаил, както и на главния експерт в МОМН Албена Чупетловска, началника на Районния инспекторат по образованието в Благоевград Ивайло Златанов, членовете на комисията към министерството, оценила стотиците работи за конкурса, начело с председателя проф. Иван Желев от БФ на СУ бяха раздадени грамотите на наградените участници в категориите литературна творба (стихотворение или есе) и художествена творба.
От РИО – Благоевград бяха подготвили и предметни награди на отличените ученици, а митрополитът им подари копия от чудотворната икона на св. Георги заедно с християнски книги, издания на митрополията.

Два детски състава от Хаджидимово изнесоха рецитал от текстове и концерт от песни с християнско съдържание. Особено впечатлиха дечицата от детската градина в селището, които рецитираха и пяха, облечени в шити за тях богати народни носии от района.

В конкурса участваха не само ученици, изучаващи предмета Религия. Темата му за почитта към родителите (V-та Божия заповед) беше заинтересувала деца от доста широк спектър на училища и специалности.

(Публикация и снимки:http://www.dveri.bg/content/view/13412/29/ )

About the author

Вашият коментар