Забележителна постъпка на вярност и всеотдайност


На 24.09.2007 година 63-годишния Гари Лоренц , страдащ от Алцхаймер, излиза от планинския си дом в Колорадо, заедно с двете си кучета Мери и Пипин и никога не се завръща.
Повече от две седмици специално обучен в издирванията екип, приятели и членове на семейството са претръсвали района в който изчезва Гари. Единственото, което отркриват е автомобилът му…разбит на дъното на каньон.

Близо месец след изчезването му, ловец открива тялото на Гари, намиращо се под дърво – това е причината да не бъде забелязан от кръжащия вертолет при извършените огледи на околността. При аутопсията е било установено, че Гари е умрял 3 седмици преди да бъде открит. През цялото това време Мери и Пипин са били неотлъчно до тялото на стопанина си, предпазвайки го от дивите животни и птиците. Двамата са били загубили част от теглото си, били са гладни и жадни, но в добра форма.

Това е история за безпрецедентна и рядка любов ,за преданост и вярност. История, която служи за пример, и на която трябва да се отдаде подобаващо възхищение и признание.

/Превод от английски: www.poznanie.dir.bg /

About the author

Вашият коментар