Десет цитата от Айнщайн

Алберт Айнщайн е бил великолепен физик. Открил е много физически закони и е бил много пред учените от своето време. Хората обаче го наричат гений не само заради това. Професор Айнщайн е бил философ, който ясно е разбирал законите на успеха и ги е обяснявал толкова добре, както и своите уравнения.

Ето десет цитата от огромния списък негови забележителни изказвания. Десет златни урока, които всеки може да използва в делничния си живот.

1. Човек, който никога не е грешил, никога не се е опитвал да направи нещо ново.

Повечето хора не се опитват да правят нещо ново поради страх да не сбъркат. Но не бива да се боят от това. Често пъти човек, претърпял поражение, се научава по-добре как да побеждава, отколкото онзи, при когото успехът идва веднага.

2. Образованието е това, което остава, след като забравиш всичко, на което са те учили в училище.

След 30 години вие абсолютно сигурно ще забравите всичко, което ви се е налагало да учите в училище. Помни се само онова, на което сте се научили сами.

3. В своето въображение аз съм свободен да рисувам като художник. Въображението е по-важно от знанието.

Знанието е ограничено. Въображението обхваща целия свят.
Когато разбираш колко далече е стигнало човечеството от пещерните времена до днес, силата на въображението се усеща в пълен мащаб. Това, което имаме сега, е постигнато с помощта на въображението на нашите предци. Онова, което ще имаме в бъдещето, ще бъде изградено с помощта на нашето въображение.

4.Тайната на творчеството се състои в умението да крием своите източници.

Вас могат да ви вдъхновяват други велики хора, но ако сте в положение, когато ви гледа целият свят, вашите идеи трябва да изглеждат уникални.

5. Ценността на човека трябва да се определя от това, което той дава, а не от това, което той е способен да постигне. Старайте се да станете не успешен, а ценен човек.

Ако се погледнат световно известните хора, може да се види, че всеки от тях е дал нещо на този свят. Трябва да се дава, за да имаш възможност да вземаш. Когато увеличаването на ценностите в света стане ваша цел, вие ще се издигнете на следващото ниво на живота.

6. Има два начина да се живее – може да живеете така, сякаш чудеса няма и може да живеете така, като че ли всичко в този свят е чудо.

Ако се живее, сякаш нищо в този свят не е чудо, вие ще можете да правите всичко, каквото си поискате и няма да имате препятствия. Ако пък живеете така, сякаш всичко е чудо, ще можете да се наслаждавате дори на най-малките прояви на красотата в този свят. Ако живеете едновременно по двата начина, вашият живот ще бъде щастлив и продуктивен.

7. Когато изучавам себе си и своя начин на мислене, аз стигам до извода, че въображението и фантазията са означавали за мен повече, отколкото всякакви способности към абстрактно мислене.

Мечтата за всичко, което бихте могли да постигнете в живота си, е важен елемент в позитивния живот. Позволете на вашето въображение да блуждае свободно и да създава света, в който вие бихте искали да живеете.

8. За да станеш безупречен член на стадо овце, трябва преди всичко да си овца.

Ако искате да станете успешен бизнесмен, трябва да започнете да се занимавате с бизнес сега веднага. Това, че искате да започнете, но се страхувате от последствията, няма да ви доведе до нищо. Това е вярно и за другите области на живота – за да печелиш, преди всичко трябва да играеш.

9. Необходимо е да изучиш правилата на играта. А след това да се научиш да играеш по-добре от всички.

Изучете правилата и играйте по-добре от всички. Просто е като всичко гениално.

10. Много е важно да не спираш да задаваш въпроси. Любопитството не случайно е дадено на човека.

Умните хора винаги задават въпроси.Питайте себе си и другите хора, за да намерите решението. това ще ви позволи да научавате новото и да анализирате собствения си ръст.

About the author

Comments

  1. Благодаря за мотивационните мъдрости на Айнщайн, десет съвета, посредством теб приятелю!!!! Докато някой не повярва в нас и наште способности, и не си направи труда да го забележи, дори и планини да премествам, ако не е оценено от тези който ни карат да се усмихваме и да бленуваме е напразно!!!!! Зная приятелю,,че всичко е възможно, когато си достатъчно търпелиив да посрещнеш предизвикателствата и достатъчно работлив, за да надминеш очакванията си !!!??? Но също така, невъзможно е да има двама капитани на един кораб,двама шефове в един бизнес и двама печеливши в една сделка, но е възможно две сърца да туптят в унисон и е велико двама души да горят в топлината и светлината на любовта, ооо и тогава ВСИЧКО е Възможно!!!!!

Вашият коментар