ЧУДО: СПАСЕНО БЕБЕ ОТ ОКЕАНА

Бебе на 18 месеца от Нова Зеландия бе спасено, като по чудо от морската шир.
Рибарят Гъс Хът (на снимката) спасил бебето от океана край Матата бийч разказва:

„..Явно не бе време това бебе да си иде от този свят. Докато минаваше покрай мен, мислех, че е просто кукла.

Аз се протегнах и го сграбчих за ръката, но дори и тогава все още мислех, че е просто кукла.
Лицето му изглеждаше точно като порцелан, с къса и намкокрена коса, но в един миг помръдна малко и аз си помислих: „О, Боже, това е бебе и е живо!“

Истинска благословия е, че Хът е бил точно там, в този момент, за да спаси 18-месечният Малачи Рийв, който се оказва бил избягал от палатката на спящите си родителите от къмпинга край морето.
В онази петъчна сутрин рибаря Хът решава да промени обичайния си маршрут по брега и тръгва 100 метра по-наляво, към Тауранга
Така към 7.15 часа, той вижда, че привидно безжизнено телце плува във водата.
„Течението носеше бебето с постоянно темпо. Ако не бях там, или ако бях минал малко по-късно, не бих го видял“, казва Хът.

След намирането на малкия беглец, съпругата на Хът, Сю, се затичва към палатката на родителите, научавайки от собствениците на ваканционното селище, че това са единствените в момента къмпингуващи с бебе.
В последствие се оказва, че бебето е дръпнало ципа на палатката, изпълзяло е навън и така се е насочило към морето.

Всички остават разтърсени от инцидента. Трудно е да се повярва, че това изобщо се е случило. Истинско щастие е, че рибарят Хът е бил точно там – на точното място и в точното време.

Бреговата охрана на Матата бийч е отправила съвет към къмпингуващите с деца, да бъдат особено внимателни и да се уверяват, че са взети всички мерки за безопасност и сигурност на палатките им.

_______
Източник на снимката и публикацията: https://www.nzherald.co.nz

About the author